Speech

 

                    Toespraak

 

Speechschrijver

 

 

           Werkwijze

 

Tarieven 

               

                   Schrijftips

 

Nieuws

 

                 

             Extra service

   

   Bruiloftsspeech

 

 

Tips voor een toespraak

     

 

        Begrafenistoespraak

 

 

Feesttoespraak

         

 

            Jubileumspeech

 

Lezing

                       

       Verkooppresentatie


Toespraak in 10 stappen


       Ons aanbod   


Contact

12 juli 2017: 

Tips voor een verbluffende speech tijdens een vergadering!

'A good speech should be like a woman's dress: long enough to cover the subject, but short enough to be interesting.' Dit zijn woorden van de beroemdheid Winston Churchill. En er zit echt wel een kern van waarheid in zijn woorden. Het kan namelijk zomaar zijn dat jij tijdens een vergadering in Breda een keer moet gaan speechen. Zij zijn vaak heel belangrijk omdat jij de mogelijkheid krijgt jezelf neer te zetten en succes te behalen. Lees hier de tips voor een verrassende, goede speech!

Oefen hardop


De Griek Demosthenes oefende zijn preken aan de zee boven de branding en de wind om zijn stem kracht te geven. Het is namelijk heel belangrijk dat jij heel krachtig spreekt wanneer jij aan het speechen bent, zo houd je de aandacht van mensen langer vast en kom je zelfverzekerd over. 
Oefen dus niet achter je computer, maar in de zaal waar je daadwerkelijk moet gaan spreken. Doe dit bijvoorbeeld terwijl de techniek bezig is met opstarten. Zo voorkom je tijdens het spreken ook een zenuwachtige trilling in je stem. Mocht jij het gevoel hebben dat jouw stem omhoog gaat door de zenuwen, leg dan een hand op je buik. 

Probeer persoonlijk te zijn


Veel mensen weten wel dat zij makkelijk een anekdote kunnen gebruiken om het aandacht van het publiek te pakken. Toch is het zo dat veel mensen vervolgens in de jij-vorm gaan spreken. Dit moet je echt niet doen, het is juist belangrijk dat je zoveel mogelijk vanuit jezelf praat. Op deze manier kweek je sympathie bij mensen en houd je de aandacht vast. 

Gebruik zo min mogelijk hulpmiddelen


Steve Jobs zei ooit: 'People who know what they are talking about do not need PowerPoint.' Probeer de speech die je gaat geven zoveel mogelijk uit je hoofd te leren. Het is niet zo dat je helemaal geen hulpmiddelen mag gebruiken bij je speech, maar probeer het zo beperkt mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een foto, of een landkaart, zolang je er maar niet teveel op leunt. 

Bereid goed voor, en weet hoe je voor moet bereiden


De voorbereiding van een gemiddelde, goede speech duurt ongeveer twintig uur. Let op de voorbereiding, want dit is het halve werk. 
In het dagelijks leven praten wij met ongeveer honderdtachtig woorden per minuut, tijdens een speech zal dit zo'n honderdtwintig zijn. Probeer het eigenlijk het liefst te beperken tot honderd. Hoe meer stilte je creëert tijdens je speech, hoe kleiner de kans dat mensen af zullen haken. Mensen blijven benieuwd naar je. Dit klinkt heel tegenstrijdig, maar is echt zo. 
Verder moet je natuurlijk ook rekening houden met je publiek. Het vervelendste publiek om voor te speechen is volgens velen pubers. Zij voelen namelijk je zenuwen aan, zij vinden het erg belangrijk dat je duidelijk bent en overtuigingskracht hebt. Mocht je vaag zijn, onduidelijke boodschappen brengen of rare afkortingen gebruiken dan zullen zij je hier feilloos op afrekenen, zorg dus dat je tijdens de voorbereiding van je speech duidelijk bent.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 juni 2017,

 

Soms is snelheid geboden. In dat geval kun je beter direct telefonisch contact opnemen via 06-19758999. Zeker bij een toespraak voor een onverwachte begrafenis- of crematieplechtigheid moet er snel gehandeld worden. We zetten alles opzij en zorgen ervoor dat er op tijd geleverd wordt.


Lees ook meer over onze huidige tarieven---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

22 december 2014

 

Een terugblik op het afgelopen jaar leert dat er voornamelijk behoefte was aan speeches voor bruiloften, feesttoespraken en jubileumspeeches.

 

Heel af en toe kwam er een verzoek binnen voor het schrijven van een begrafenistoespraak. Kun je bij de eerste categorie ons ruim van te voren inschakelen, bij een begrafenisrede is vaak haast geboden. Nadat iemand is overleden vindt binnen enkele dagen al de begrafenis plaats.

 

Juist daarom stellen wij alles in het werk om de toespraak binnen 24 uur voor u geregeld te krijgen. Zodra u contact met ons heeft opgenomen, komen wij dezelfde dag nog in actie en sturen wij u een vragenlijst toe, welke u zo uitgebreid mogelijk dient te beantwoorden. Naar aanleiding hiervan maken wij de tekst voor u in orde en sturen wij u deze dezelfde dag nog toe. Mocht er hier en daar iets niet kloppen of aan de tekst gewijzigd moeten worden, passen wij dit direct aan, zonder extra in rekening gebrachte kosten.

 

Wat wel altijd belangrijk is voor een snelle afwikkeling is dat u uw mailbox goed in de gaten houdt, want hoe sneller de reactie, hoe sneller alles ook afgehandeld kan worden.

 

Voor straks een paar hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2015!