Speech

 

                    Toespraak

 

Speechschrijver

 

 

           Werkwijze

 

Tarieven 

               

                   Schrijftips

 

Nieuws

 

                 

             Extra service

   

   Bruiloftsspeech

 

 

Tips voor een toespraak

     

 

        Begrafenistoespraak

 

 

Feesttoespraak

         

 

            Jubileumspeech

 

Lezing

                       

       Verkooppresentatie


Toespraak in 10 stappen


       Ons aanbod   


Contact

Jubileumspeech

Bij een jubileumspeech valt er altijd wat te vieren. Iemand die ergens lang heeft gewerkt, vertrekt of met pensioen gaat, wordt in het zonnetje gezet. Een speechschrijver zet in een positieve toespraak uiteen hoe verdienstelijk deze medewerker zich voor zijn bedrijf of organisatie heeft opgesteld. Een kort en bondige speech, waarbij de nodige waardering wordt uitgesproken vereist een goede voorbereiding. Net als al onze overige speeches en toespraken kunnen wij van Speech en toespraak dit ook voor je regelen of bijbegeleiden.

 

Voorwaarden jubileumspeech

 

Zoals gezegd dien je als speechschrijver bij het maken van een jubileumspeech het een en ander voor te bereiden. Hier volgen een aantal tips:

 

  • Schrijf alles op wat je over de persoon in kwestie weet (anekdotes, positieve kenmerken, opvallende uitspraken of speciale ervaringen die je zijn bijgebleven)
  • Houd de speech positief (informeer bij collega's, familie, bekenden)
  • Rangschik je onderwerpen.
  • Houd in je toespraak rekening met de samenstelling van je publiek (vermijd vakjargon of ons-kent-onsgrapjes wanneer ook familie aanwezig is)
  • Houd het kort en bondig (hooguit 15 minuten).

Overige aandachtspunten

Een goede jubileumspeech bestaat uit een begin, een middenstuk en een waardig slot.

Je begint altijd met een welkomstwoord aan de jubilaris en alle aanwezigen

Door in het middenstuk van je speech direct al met een grappige anekdote te beginnen en uit te leggen waarom hij of zij zoveel voor jou en je bedrijf heeft betekent, houd je de aandacht vast.

Pas op met overdreven veel humor en gebruik geen ingewikkelde taal.

Kritiek, ook al is dit in de vorm van een grapje, wordt ten zeerste afgeraden.

Tenslotte bedank je in de toespraak de jubilaris voor zijn inzet en fijne jaren met de nodige felicitaties, hetgeen je het beste kan combineren tijdens het overhandigen van een cadeau.

 

Ons advies

Heb je de goede jubileumspeech op schrift, ga dan van te voren oefenen, want je lichaamstaal en je houding is natuurlijk ook van belang.

Leer de toespraak uit je hoofd met een paar steekwoorden om je geheugen mee op te frissen. Stem de stijl van je speech af op een toon die door de toehoorder(s) wordt gewaardeerd en betrek intimi alleen bij je verhaal wanneer deze daar prijs op stellen.

Naast het kritiekloze betoog is het ook weer niet de bedoeling dat je iemand overdreven veel complimentjes geeft.

Een goede speechschrijver geeft ook geen steken onder water en blijft altijd zo oprecht en geïnteresseerd mogelijk. 

Daarnaast tref je op onze site pagina's aan met talloze schrijftips, tips voor een toespraak en ons overzichtelijke tienstappenplan voor speeches en toespraken.

Wil je contact met ons opnemen voor het maken, begeleiden of nakijken van jouw jubileumspeech, schrijf ons dan een bericht via ons contactformulier