Speech en toespraak
Dat spreekt vanzelf!

Jubileumspeech

Bij een jubileumspeech valt er altijd wat te vieren. Iemand die ergens lang heeft gewerkt, vertrekt of met pensioen gaat, wordt in het zonnetje gezet. Als speechschrijver zet ik in een positieve toespraak uiteen hoe verdienstelijk deze medewerker zich voor zijn bedrijf of organisatie heeft opgesteld. Een kort en bondige speech, waarbij de nodige waardering wordt uitgesproken vereist een goede voorbereiding.


Tips voor het overdragen van uw jubileumspeech 

  • Heeft u de goede jubileumspeech op schrift, ga dan van te voren oefenen, want uw lichaamstaal en houding is natuurlijk van groot belang.
  • Leer uw toespraak uit uw hoofd met een paar steekwoorden om uw geheugen mee op te frissen. Stem de stijl van uw speech af op een toon die door de toehoorder(s) wordt gewaardeerd en betrek intimi alleen bij uw verhaal wanneer zij daar prijs op stellen.
  • Naast een kritiekloos betoog is het ook weer niet de bedoeling dat u iemand overdreven veel complimentjes geeft.
  • Vermijd steken onder water en blijf altijd zo oprecht en geïnteresseerd mogelijk. 

 

Jubileumspeech uitbesteden

Ziet u enorm op tegen het schrijven van een jubileumspeech en wilt u tijd besparen? Besteedt dit werk dan uit aan een ervaren speechschrijver. Speech en toespraak houdt werkelijk rekening met alle aandachtspunten waaraan een jubileumspeech dient te voldoen. Heeft u zelf al iets op schrift? Ook dan kunnen we u een dienst bewijzen door alles voor u na te kijken.