Uitvaartspeech

 

Bij het houden van een uitvaartspeech overheerst het verdriet. De partner van een overledene is bijna nooit in staat om zelf het woord te nemen. Vaak valt de beurt aan een direct familielid, nauwe vriend of goede bekende. Als speechschrijver schiet ik je graag te hulp bij het maken van een waardige uitvaartrede.

 

 

Kenmerken  uitvaartspeech

 

Uiteraard is het karakter en de toon van deze toespraak compleet anders dan bij een andere speech. In de meeste gevallen staan ernst en eerbied centraal. Het voordeel bij een uitvaartspeech is dat je het mag voorlezen. Vaak is het moeilijkste aspect hierbij om emotionaliteit en inhoud met elkaar te combineren.

 

 

Aandachtspunten  uitvaartspeech

 

  • Spreek de waarheid (maar ook weer niet de volledige waarheid!).
  • Richt je met je uitvaartspeech tot de nabestaanden en nooit op een directe manier tot de overledene. 
  • Maak het vooral niet te lang ( tussen 3 en 5 minuten).

 

 

Snel en discreet

 

Kom je er niet aan toe om tijdens deze emotionele periode een laatste woord van troost op papier te zetten? Geef het dan uit handen aan een speechschrijver en neem contact op met Speech en toespraak. Omdat haast vaak geboden is, vanwege de naderende begrafenis of crematie, kun je ons ook direct bellen op 0619758999. Als serviceverlenende speechschrijver sta ik garant voor een snelle en discrete afhandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 Tekstschrijver Website i.s.m. Tekstbureau WAY2SAY